Wall of Fame: Frans van Uden

Frans van Uden

Wie Fcc Nuland zeg, zegt Frans(ke) van Uden!

 

Waar zou onze club zijn als Frans niet bij de club betrokken was geraakt? Een antwoord wat we niet willen weten, maar gelukkig was Frans er wel!

 

Op de oude locatie aan de Schotsheuvel is vanuit niets een volwaardige crossbaan ontstaan, later met kantine en toiletunit, maar voordat dit er was heeft Frans altijd gezorgd voor alle faciliteiten, (inclusief het meebrengen van water) verzorgt.

 

Frans kwam niet alleen, in die tijd werd zijn aanhang steeds groter want zowat heel de familie was medewerker: zijn zoon Ton, dochters Miriam en Helma, schoonzonen Rien en Marti, kleinkinderen Rob, Kevin, Lieke, Femke iedereen was bij BMX betrokken of actief als rijder. Maar Frans was niet alleen een Nuland, hij was overal! Daarom was hij overal bekend en een uithangbord voor onze club, maar ook daarbuiten altijd actief als vrijwilliger, hiervoor heeft hij zelfs een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen in 2017.

 

De meeste kennen Frans nog van de vele bardiensten waar we met veel plezier aan terugdenken. Inmiddels hebben we een nieuwe kantine met een nieuwe bar maar als dank aan Frans zal deze bar zijn naam “Frans van Uden bar” dragen.

Facebook
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.